L'Hospitalet de Gazin - MAGNUM Pomerol

Rode wijn | Frankrijk, POMEROL | 2019
De neus wordt gedomineerd door een heerlijke geur van viooltjes en bramen. Een rijpe, krachtige Pomerol met bosbessen en pruimen tegen een achtergrond van frisse munt en natte steen. De aanzet is rond en soepel, gevolgd door frisse zuurtjes van het fruit en een minerale, kalkachtige ondertoon.
€ 81,19  67,10 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
16-18 °C
Year
2019
Type
Rode wijn
Land
Frankrijk
Jaar
2019
Te bewaren (jaren)
+ 7-10
Volume
1.5

Druif & ambacht

Regio
POMEROL
Druiven
Merlot
Teeltwijze
Duurzaam/ HVE / Terra vitis
Vinificatie
Manuele oogst en strenge, dubbele selectie van de beste druiventrossen (zowel in de wijngaard als op de sorteertafel). De vinificatie zelf vindt plaats in thermogereguleerde inoxen tanks, terwijl de opvoeding gebeurt in houten vaten (18 maand, 50% nieuw hout). 

Smaakprofiel

Gerechten
Kaas - hard, Vlees - rood, Wild

Over Ch. Gazin

Het huidige château bevindt zich op de plaats waar in de 18e eeuw een ziekenhuis werd omgebouwd tot ontvangstplaats voor pelgrims op hun weg naar Santiago de Compostella. De wijngaarden van Château Gazin liggen verspreid over 26 hectare in totaal, waarvan 24 hectare met wijnstokken zijn beplant. De gemiddelde leeftijd van de druivenstokken is 35 jaar. Een tweede wijn l'Hospitalet De Gazin, werd ontwikkeld in 1986 om het beste van de oogst voor Château Gazin te reserveren.
categorieën