Vallformosa Proa Rosado - Brut | 5+1 Promoprijs Cava

Schuimwijn | Spanje, CAVA
Een briljante kleur, kersenrood met robijn tinten en fijne aanhoudende bubbels. In de neus elegante aroma's van rood fruit (aardbeien en frambozen) en wat toast. In de mond zelfde stijl van aroma’s, sappige rode bessen, rond en sensueel. Een zachte droge stijl, waardoor deze cava voor iedereen toegankelijk blijft en vele hapjes perfect zal begeleiden.
Van 1 tot 5
€ 10,58
Vanaf 6
€ 8,81

Specificaties

Serveer temperatuur
5 - 6°C
Type
Schuimwijn
Land
Spanje
Te bewaren (jaren)
"+ 1-2"
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
CAVA
Druiven
Garnacha, Trepat
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
Druiven worden zowel machinaal als met de hand geoogst. De eerste fermentatie gebeurt in grote tanks op een gecontroleerde temperatuur van 16° C. De tweede fermentatie gebeurt op de traditionele manier in de fles voor min. 12 maanden. Dosage: 11 gr/l

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Licht fris droog - kort (Bubbels)
Gerechten
Aperitief, Lichte maaltijden

Over Vallformosa

De oude Romaanse kapel die vlak naast het domein staat heeft zijn naam verleend aan dit wijnhuis. Vall Formosa betekent in het Catalaans “mooie vallei”. Het domein kan je vinden zo'n 40 km ten westen van Barcelona. Vallformosa bezit 397 ha land dat opgedeeld is in 9 plantages die zich uitstrekken over de grote variëteit aan hoogtes, klimaten en druivensoorten die deel uitmaken en typisch zijn aan de Penedès regio. Hier wordt traditiegetrouw en op geheel natuurlijke wijze gecultiveerd. De druiven die gebruikt worden voor de productie van deze Cava zijn afkomstig van de wijngaarden in Upper Penedès.
categorieën