Dominio de La Granadilla - Sauvignon Blanc Rueda DO

Witte wijn | Spanje, CASTILLA Y LEON | 2022
In het glas zien we een fonkelende strogele wijn. We herkennen duidelijk aroma's van exotisch fruit (passievrucht) en tomatenbladeren. De aanzet in de mond is opmerkelijk aangenaam en fris, met exotische smaken en een kruidig karakter. Een zeer evenwichtige wijn waarin de invloed van de droge wijngaard (veel sap) en de geïrrigeerde wijngaard (aromatische eigenschappen) met glans gecombineerd worden
€ 9,29  7,68 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
8-10 °C
Year
2022
Type
Witte wijn
Land
Spanje
Jaar
2022
Te bewaren (jaren)
+ 2-3
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
CASTILLA Y LEON
Druiven
Sauvignon blanc
Teeltwijze
Biologisch
Vinificatie
De oppervlakte beplant met sauvignon blanc bedraagt 30 Ha aan eigen wijngaarden, van 10 tot 20 jaar oud, vol stenen en rijk aan kalk. De druiven worden 's nachts mechanisch geoogst en ontsteeld. De selectie gebeurt op een triagetafel, waarna de trage gisting in stalen tanks wordt uitgevoerd aan 15°C. Na een korte rijping, met behoud van fris en vers fruit, wordt de wijn gebotteld.

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Aromatisch fris
Gerechten
Asperges, Ham, Schaaldieren, Tapas, Vis

Over

Bodegas La Granadilla is een familiale wijnmakerij gevestigd in Nava del Rey, een stad in de provincie Valladolid, Spanje. De makers hebben hun vaardigheden door generaties heen ontwikkeld. Ze bezitten meer dan 70 Ha wijngaarden, waarvan een deel in Nava del Rey en een deel in Villaverde de Medina.
La Granadilla is een eigen perceel op 750 m boven de zeespiegel in een continentaal klimaat, afgekoeld door een Atlantische wind.
categorieën