Sacchetto - l'Elfo Veneto IGT (Veneto) Pinot Grigio

Witte wijn | Italië, VENETO | 2022
Heldere strogele wijn met koperen reflecties met de geur van peer en perzik, bloemen en een vleugje honing, fris en opwekkend. De smaak is krachtig en sappig, heerlijk mondvullend, aangenaam wit fruit, een vleugje exotisch, droog maar niet te streng.
€ 9,66  7,98 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
8-10 °C
Year
2022
Type
Witte wijn
Land
Italië
Jaar
2022
Te bewaren (jaren)
+ 2-3
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
VENETO
Druiven
Pinot Grigio (100%)
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
Er wordt steeds gestreefd naar een goed evenwicht tussen innovatie en traditie: ondanks modernisering blijft traditie, lokale karakteristieken en de “natuur” van de wijn primordiaal. Na het ontstelen van de druiven volgt er een persing en korte rijping in inox tanks.

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Rond Soepel
Gerechten
Bouillabaisse, Soep, Vlees , Voorgerechten

Over Sacchetto

Cantine Sacchetto is gelegen in een klein dorpje Trebaseleghe, waar de provincies Treviso, Padua en Venetië samen komen. Het bedrijf werd opgericht in de jaren 20 door Sisto Sacchetto. In 1980 nam de volgende generatie, Filiberto en zijn zoon, het van hem over en voerden structurele veranderingen door om het productieproces te optimaliseren en de kwaliteit van de druif te garanderen. Er wordt steeds gestreefd naar een goed evenwicht tussen innovatie en traditie: ondanks modernisering blijft traditie, lokale karakteristieken en de “natuur” van de wijn primordiaal.
categorieën