Agusti Torello Mata - Brut Reserva Cava

Schuimwijn | Spanje, CAVA | 2019
De meest frisse Cava van Agusti Torello Mata. Voornamelijk groene appel, mineraliteit en wit fruit. Fijne, elegante bubbel. 
€ 19,21  15,88 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
6-8 °C
Year
2019
Type
Schuimwijn
Land
Spanje
Jaar
2019
Te bewaren (jaren)
+ 3-5
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
CAVA
Druiven
Macabeo (55%), Parellada (30%), Xarello (25%)
Teeltwijze
Biologisch
Vinificatie
De handmatig geoogste druiven zijn afkomstig van het perceel Vall d'Anoia-Foix (Comtats de Barcelona). Elke druivensoort wordt apart gevinifieerd op het wijndomein. De fermentatie neemt 28 dagen in beslag bij een constante temperatuur van 16 °C. De giststammen werden dusdanig geselecteerd om de pure expressie van de druif en het terroir te belichten. Daarna ondergaat deze Cava een rijping van minstens 2 jaar bij 17 °C. De datum van dégorgement vind je op de achterkant van de fles. Brut gedoseerd met 6 gram suiker per liter. De schuimwijn is zowel organisch als vegan gecertifieerd. 

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Licht fris droog
Gerechten
Aperitief, Salades, Voorgerechten

Over

De Cava's van Agusti Torello Mata zijn de weerspiegeling van de inzet van een ganse familie die slechts één doel voor ogen heeft: jaar na jaar topcava's produceren met een ongeziene en internationaal gerespecteerde persoonlijkheid. Uniek voor het domein is dat ze enkel "vintage" Cava op de markt brengen. Dit drijft hen tot het uiterste om elk jaar opnieuw het beste in de druif naar boven te halen. Blenden met reservewijnen uit andere jaargangen is namelijk onmogelijk. Combineer deze gedrevenheid met een uitzonderlijke opvoeding in de kelders van het domein (ze produceren enkel Reserva en Grand Reserva wijnen) en het resultaat is uitmuntend. 
categorieën