Wijnkasteel Haksberg - Carduela Belgische wijn Pinot Noir-Dornfelder

Rode wijn | België, België | 2020
Carduela heeft een intense, fruitige neus met aroma's van rood fruit en een licht rokerige toets. Na het walsen herkennen we een overdaad aan zwarte bessen,  kersen, kruiden, tabak en vanille. Dezelfde aroma's komen terug in de mond, samen met een fris zuurtje en subtiele houttoets. Lange afdronk. Opmerkelijk is dat Carduela een blend is van twee oogsten: 2020 en 2022.
€ 18,94  15,65 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
16-18 °C
Year
2022
Type
Rode wijn
Land
België
Jaar
2020, 2022
Te bewaren (jaren)
+ 3-5
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
België
Druiven
Dornfelder (85%), Pinot Noir (15%)
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
De oogst gebeurt manueel waardoor een selectie van gezonde druiven wordt verkregen. De druiven worden direct na de oogst ontritst om harde tannines in de wijn te vermijden en ondergaan een pulpgisting om maximaal de kleur, tannines en aroma’s uit de druivenschil te verkrijgen. De wijn wordt vergist bij een relatief lage temperatuur (tussen de 20 en 25°C), om zoveel mogelijk fruitige aroma’s te extraheren uit de schil. Het rijpen van de wijn gebeurt deels op inox en deels op Franse barriques.

Smaakprofiel

Gerechten
Rundskotelet - BBQ, Steak, stoofvlees met bruin bier

Over Wijnkasteel Haksberg

Wijnkasteel Haksberg is een uitgestrekt domein bos- en parkgebied in het Hageland, met een kasteeltje uit de 19de eeuw, een wijnterras, glooiende wijngaarden en goede Belgische wijn. De wijnen zijn recent in de prijzen gevallen in de lage landen en genieten hierdoor een grotere bekendheid. De naam van de wijnen verwijst telkens naar (de Latijnse naam van) een vogel die op het domein is gespot. In de wijngaard staan traditionele druivenrassen zoals Dornfelder, Auxerrois, Chardonnay en Pinot Noir. Men werkt volgens het principe van geïntegreerde gewasbescherming.
categorieën