Pago Calzadilla - Matelot | 5+1 Promoprijs Vino de la Tierra de Castilla Garnacha blanca

Witte wijn | Spanje | 2021
De wijn vertoont een strogele kleur. Frisse aanzet met aroma's van tropisch fruit, meloen en groene appel. Heerlijke, elegante mineraliteit, maar tegelijk ook rond en uitstekend in balans. Lange finale met een klein bittertje. 
Van 1 tot 5
€ 16,17
Vanaf 6
€ 13,47

Specificaties

Serveer temperatuur
8-10 °C
Year
2021
Type
Witte wijn
Land
Spanje
Jaar
2021
Te bewaren (jaren)
+ 3-5
Volume
0.75

Druif & ambacht

Druiven
Garnacha Blanca
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
De bodem is erg kalkrijk met een onderbodem van klei. De productie is beperkt tot 5.000 flessen.  Deze wijn heeft tijdens de vinificatie 6 maanden sur lie gelegen op vat.

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Complex met houttoets - medium (Wit)
Gerechten
Kaas - Kaasschotel, Vis - gebakken in boter, Vis - roomsaus

Over Pago Calzadilla

Pago Calzadilla is een domein van 26 hectaren groot, waarvan 20 beplant met wijngaarden. Het domein bevindt zich ten Zuidoosten van Madrid in de provincie Cuenca. Het is ideaal gelegen aan de Rio Mayor in Huete. Sinds de oprichting in 1980 is het een familiebedrijf dat zich toelegt op productie van wijnen met kwaliteit. Deze kwaliteit heeft, samen met de ligging van het domein buiten de klassieke appellaties, gezorgd voor de toekenning van het label "Vino de Pago". Vino de Pago is een appellatie van hoge kwaliteit in Spanje. Pago Calzadilla was één van de eerste domeinen die deze appellatie kregen.
categorieën