Monte del Frà - Custoza Custoza DOC

Witte wijn | Italië, VENETO | 2022
Strogele kleur. Uitgesproken neus met florale (bloesem) en fruitige aroma's (abrikoos, perzik, groene appel en tropisch fruit). Droog, elegant en harmonieus in de mond. 

Tijdelijk niet beschikbaar

€ 9,11  7,53 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
8-10 °C
Year
2022
Type
Witte wijn
Land
Italië
Jaar
2022
Te bewaren (jaren)
+ 2-3
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
VENETO
Druiven
Cortese, Garganega, Trebbiano
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
Oogst tussen begin september en midden oktober. Zachte persing met een periode van koude maceratie om zoveel mogelijk aromatische componenten te extraheren. Trage fermentatie in inoxen tanks bij een gecontroleerde temperatuur. Vinificatie volledig in inox. 

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Aromatisch fris
Gerechten
Aperitief, Pasta's, Pizza, Risotto

Over Az. Monte del Frá

Het domein van Monte del Frà is gesitueerd in het hart van de Custoza streek, ten oosten van het Gardameer, 15 km van het centrum van Verona. Het werd opgericht in 1958 door de gebroeders Eligio en Claudio Bonomo. Vandaag bestrijkt het domein ongeveer 100 hectare. Alle wijngaarden zijn volledig uitgerust met een irrigatiesysteem, zodat de wijnstokken elk seizoen de nodige voeding krijgen, die een perfecte basis vormt voor de Monte del Frà wijnen. Dankzij de toewijding van de familie Bonomo en de aandacht die ze besteedt aan elke stap van het productieproces, werden de wijnen zeer populair, zowel in Italië zelf als in de rest van Europa. Op de internationale markt zijn hùn wijnen uitgekozen als de meest representatieve voor de Verona-streek.
categorieën