Quinta da Pacheca - Porto LBV

Apero & Digestief | PORTO | 2014
Deze port heeft een donkere violet kleur. In de neus is hij erg complex met intense aroma's van rijp rood fruit gecombineerd met noten. Het palet is erg elegant en gestructureerd met stevige maar vrij zachte tannines. Aroma's van rijp fruit en wat delicate kruidigheid. De finale is fris, elegant en lang.
€ 21,11  17,45 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
16°
Year
2014
Type
Apero & Digestief
Jaar
2014
Te bewaren (jaren)
"> 10"
Volume
0.75
Alc%
19.5

Druif & ambacht

Regio
PORTO
Druiven
Tinta Barroca, Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
Zodra de druiven toekomen op het domein gebeurt er een strenge selectie. De druiven worden dan inclusief steeltjes geperst en naar een 'lagar' = fermentatiekuip gebracht, waar ze op traditionele wijze (met de voeten) worden geperst. Hierna wordt er alcohol aan toegevoegd om de fermentatie te stoppen. Deze portwijn heeft 4 jaar in grote eiken vaten van 600 liter grijpt en is gebotteld zonder filtratie. Hierdoor kan er na verloop van tijd sediment in de fles komen en kan je dus best decanteren.

Smaakprofiel

Gerechten
Dessert - rode vruchten, Dessert met chocolade, Kaas - schimmelkaas

Over Quinta da Pacheca

Quinta da Pacheca, bij de meest bekende wijndomeinen in de Douro regio, was een van de eersten die wijn bottelden met hun eigen label. In 1903 kocht Dom José Freire de Serpa Pimentel het domein op. Hij had een grote interesse in wijnmaken in die mate dat tot op heden dit domein familiaal gerund wordt door de huidige generatie van de Serpa Pimentel familie.
categorieën