Quinta do Noval - Porto Vintage 2017

Apero & Digestief | PORTO | 2017
Quinta do Noval Vintage Port wordt gekenmerkt door de zuivere fruitsmaken en de fijne, delicate smaken die eigen zijn aan de porto's van dit domein. 

€ 91,32  75,47 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
15-17°C
Year
2017
Type
Apero & Digestief
Jaar
2017
Te bewaren (jaren)
> 10
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
PORTO
Druiven
Sousao, Tinta Roriz, Tinto Cao, Touriga Franca, Touriga Nacional
Vinificatie
De druiven worden volgens de traditionele methode tot most gestampt in de wereldberoemde lagares. Deze vintage port rijpt gedurende 18 maanden in houten vaten in de temperatuurgecontroleerde kelders van de Quinta. 

Smaakprofiel

Gerechten
Chocolade moelleux, Kaas - schimmelkaas, Noten

Over Quinta do Noval

Het domein Noval, gelegen in het hartje van de Douro-vallei, was verantwoordelijk voor de allereerste appellation d’origine ter wereld en verwierf naam en faam met zijn Vintage 31, die door iedereen wordt beschouwd als de beste wijn van vorige eeuw. Noval heeft ook een pioniersrol gespeeld in het concept van de oude Tawnies met jaarvermelding alsook voor de Late Bottled vintage. In mei 1993 wordt de maatschappij en de 145 hectare gekocht door Axa Verzekeringen.en wordt de algemene leiding toevertrouwd aan Christian Seely. Nu is hij nog steeds algemeen directeur van Noval, maar heeft hij de techniche leiding overgedragen aan Antonio Agrello.
categorieën